Operera dig som Bieber

Om du fick välja – vilken kändis skulle du vilja se ut som? Många drömmer säkerligen om ett utseende 6704278-believesom en modell, artist eller skådespelare men de flesta låter tanken bero och gör den inte till verklighet.

Annat är det med de personerna som Nyheter24 skriver om i denna artikel. Sexdocka, seriefigur och Justin Bieber är bara några av de kändisar som människor låtit sig plastikoperera sig till.

Detta får en att fundera på vad som är nog, hur långt får det gå? Någonstans kan man tycka att läkaren borde säga stopp och fråga personen: varför? Det kan inte vara ett sunt beteende att vilja omförändra hela sitt utseende för att kunna se ut som sin idol, eller en seriefigur? Sen är det skillnad på att operera sig, såklart. Att exempelvis vilja rätta till ett skönhetsfel som är jobbigt att leva med är en annan sak än det som personerna i Nyheter24:as artikel. Saker som att ta bort exempelvis en tatuering (vilket man skriver om i den här artikeln: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6328918&playaudio=5555938) för att få ett bättre liv, utan minnen av gängkriminaliteten bör endast välkomnas. Samma sak är det som operationer där man har problem, som med hängande ögon. Ögonlocksplastik är någonting som börjar bli lika vanligt som botox och läppförstoring, men det är oftast för att hängande ögonlock innebär ett trött utseende, påsar under ögonen och i vissa fall minskat synfält och huvudvärk. Läs mer om ögonplastik här: http://www.laserestetik.com/behandlingar-operationer/ansikte/ogonlocksplastik/

Det har den senaste tiden varit tal om att införa lagar om skönhetsingrepp, för att det är en konsumentfråga främst och inte ett ingrepp som måste göras. Men detta splittrar läkarna och många menar på att det oavsett varför det göra – ändå är ett läkaringrepp och därmed bör betraktas som det. Mer om detta kan du läsa här.

Insidan är alltid viktigast

Det vikigaste är självklart att man arbetar för att få en sund självbild. De som opererar sig oigenkännliga är mest troligt väldigt osäkra i sig själv, det är därför de gör så pass många operationer. En mindre operation för att förbättra är ingen fara, men fråga dig själv varför utseendet är så viktig för dig.