Männens utseende förändras också

Att tro att det bara är utseendetrender bland kvinnor som ändras med tiden är lite tokigt, även männens utseende och mode har ändrats markant när man ser tillbaka i tiden – vilket är något som Youtube-kanalen WatchCut Video i samarbete med Movember Foundation vill visa, samtidigt som de sprider ett annat viktigt budskap.

Tidigare skrev vi att vi nuförtiden vill se naturliga ut som en motaktion mot det plastiga och fejkade som regerat inom skönhetstrenden under 2000-talet. Och något som man dock också ska tänka på är att det inte bara är kvinnors utseenden och skönhetsideal om vad som är vackert som ändras med tiden, det gör det även för männen. Extra tydligt blir det dessutom i denna video:

Här ovan ser vi ett montage av hur mäns utseenden förändrats under de senaste 100 åren genom att videons skapare låter en manlig modell stylas om till olika stilar efter hur den perfekta idealmannen genom tiderna har sett ut här i västvärlden – och visst blir det extra tydligt hur även mäns utseendetrender ändrats radikalt bara på de senaste 20 åren.

Bakom videon står Youtube-kanalen WatchCut Video, skriver Metro, som inriktat sig på att göra just videos där olika modeller stylas om direkt framför kamerans lins. Samma upphovsmän har även tidigare gjort en exakt likadan video med kvinnor i fokus där man alltså visar hur kvinnor sett ut under samma tidsperiod som denna utspelar sig mellan. Men syftet med denna video om män är även att uppmärksamma Movember, som man skapat videon i samarbete med, vars mål är att belysa prostatacancer och mäns hälsa – något som uppmärksammas just under november månad, därav namnet Movember, get it?