Få sminket att hålla hela dagen

Det här med smink kan vara ett riktigt gissel att få att hålla sig snyggt under en hel dag, speciellt under sommartider då solen strålar och värmen gör att sminket nästan känns som om det smälter – turligt nog finns en hel del smarta knep att använda sig av för att få sminket att hålla sig längre.

”Brukar du också gå hemifrån med perfekt sminkad, flawless hy bara för att någon timme senare spegla dig och inse att sminket inte alls sitter på plats längre? Sommaren är snudd på högsäsong för att få glansig hy under dagen, och det är en extra utmaning att hålla sminket på plats” läs mer.

olika sminkVisst stämmer det precis som man säger i citatet här ovan, men turligt nog finns en hel del knep man kan ta till för att få sminket att hålla hela dagen lång. Och första steget att uppfylla är att investera i ordentliga produkter och överge allt vad billigt smink heter för att satsa på kvalitetsprodukter. Sen är det bara att sminka sig, och det i rätt ordning.

Så får du sminket att hålla med en bra grund

Innan du lägger på primer eller foundation är det viktigt att grunda med en ordentlig bas i form av en hudvårdsprodukt och det är något du bland annat kan hitta hos http://www.swisslux.se/ samt en hel del olika serum och andra saker som får din hy vackrare och hälsosammare. När detta är gjort ska du dock inte börja kladda på sminket utan du måste först vänta en stund för att få produkterna att verkligen slukas upp av hyn. När det är klart kan du börja och något som Metro mode tipsar om vilket är att ha på puder ovanpå din primer och innan du sätter på din foundation för att göra så sminket verkligen fäster. Sedan är det bara att ta foundation, concealer och puder för att sedan övergå till ögon och ögonbryn. Sen för den absolut sista touchen ska du på med läppstift eller läppglans, på så vis vet du vilken nyans som passar ihop med resten av sminket tipsar Nyheter24.se.